autodeterminacióCatalunyademocraciapolítica

10 Mesures per fer efectiva la República

Les 10 mesures per fer efectiu la República Catalana, un fil publicat a Twitter.

La República Catalana, si mai som capaços de consolidar-la, es farà des del carrer i per la gent, la tasca és ingent però els CDRs o el CNI Catalunya en són clars exemples. PERÒ COM? Tots en parlem però ningú no té clar com fer-la efectiva…

Som-hi:

1. Siguem conscients del nostre poder com a consumidors i implementem-lo. Consulteu @consumRepublica per veure quines alternatives compromeses amb el país teniu en banca, energètiques, comunicacions o consum.

2. Apliquem la reforma horària immediatament (a partir del proper curs escolar). La desconnexió social de l’estat espanyol esdevindrà canviant i optimitzant els nostres hàbits socials, allunyant-nos d’Espanya i apropant-nos a Europa.

3. Canviem unilateralment el nostre fus horari, per ubicació geogràfica hauríem d’anar una hora endarrerits. Seria una missatge potentíssim que s’hagués de l’hora quan s’entra al Principat. Les agulles seran sempre nostres!

4. Reactivem les velles lluites que no hem assolit: Corredor Mediterrani, #NoVullPagar, oficialitat de les seleccions esportives catalanes,  #LoRiuEsVida, decret de PPobresa energètica… Deixem el catenaccio enrere i passem a l’ofensiva múltiple, tots els fronts oberts, que el Gobierno no doni l’abast. Ara bé,…

5. Optimitzem els esforços. Les ones xoquen contra els murs cada pocs segons però només un tsunami els farà caure tots. Menys protestes setmanals i més manifestacions multitudinàries quan i on toqui. Un “Brussel·les” té més repercussió que 500 dilluns davant dels ajuntaments. Omplim Madrid?

6. Aprofitem tots els altaveus internacionals que tinguem, diàspora catalana: escriviu als vostres mitjans locals, impliqueu-vos en el dia a dia de les vostres universitats, participeu en les manifestacions a l’estranger.

7. Seguim afiliant-nos a l’Assemblea Nacional Catalana i/o Òmnium Cultural, les associacions transversals que han acomboiat el procés. Amb els Jordis a la presó l’estat les volia escapçades, però nosaltres ens multipliquem com els caps d’una hidra! ¡Súmate también suma!

8. Practiquem la unitat d’acció digital. Siguem precisos i contundents a les xarxes socials, generem Trending Topics mundials a diferents hores perquè el missatge arribi als EUA o al Japó. Que es produeixin pics de publicacions tan bèsties i concentrats que el món sencer parli de la #CatalanHour.

9. Instruïu-vos en les qüestions elementals que engloben l’emancipació catalana i la configuració de la nova República com ara les pensions, el model educatiu o els recursos post-espoli que tindrem. És ben normal que alguns tinguin dubtes, desactivem-los -fem pedagogia!

10. Finalment, defensem la República quan arribi el moment, talment com vam fer l’1 d’octubre, amb els nostres cossos i la nostra dignitat. Ja sigui a la tornada del president legítim Carles Puigdemont o a la proclamació solemne i oficial de l’Estat Català. Dempeus i lliures.

L’objectiu no es recuperar les nostres institucions ni la llibertat dels presos polítics (que també) sinó aconseguir la sobirania TOTAL perquè el poble català sigui sobirà. No deixem que l’estat espanyol domini el relat i activem la República!